Returnarea produselor

Returul produselor achiziționate în magazine sau online – Legislație și sfaturi utile - pttexpress.ro

Pentru returul unui produs va rugam sa il trimiteti la noi impreuna cu acest          FORMULAR RETUR           completat.

Dacă vă gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați ! NU puteți utiliza produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere există pentru a vă permite să examinați produsul așa cum ați face-o într-un magazin, nu pentru a vă oferi 14 zile de utilizare gratuită.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand. Daca produsul nu poate fi readus la starea de “nou” ne rezervam dreptul de a decide, dupa caz, acceptarea sau refuzul returului.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate etc.
Pentu produsele ce contin componente electronice sau mecanice, returul poate fi acceptat dupa trimiterea si expertizarea lor in service.

Se percepe taxa pentru:

Valoare diminuare din pretul produsului:

Deterioare Cutie

minim 20 Ron – 20% din valoare

Deterioare Produs

până la 90% din valoarea produsului

Accesorii Lipsa

până 50% din valoarea produsului

Folosire Produs

până 80% din valoarea produsului

Se poate refuza returul produselor din urmatoarele categorii, dar fara a se limita la acestea (art. 16 OUG 34/2014):

– produse personalizate, realizate la comanda (“confecţionate după specificaţiile prezentate de client sau personalizate în mod clar”)
– produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid (de ex: produse cumparate la reducere, cu termen scurt de expirare)
– produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator (de ex: solutii si materiale dentare, ace sigilate/sterile)

Situaţiile de retur sunt detaliate mai jos. În anumite cazuri, Cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea cu alt produs. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs mai scump, Cumpărătorul va achita diferenţa de preţ, respectiv dacă valoarea produsului înlocuitor va fi mai mică, va primi rambursarea parţială corespunzătoare. Toate costurile de retur şi transport vor fi suportate de cumparator.

——————————————————————————————————————————————–

Cumpărătorul poate solicita returul produselor achiziţionate din magazinul online www.premierdenta.com si în urmatoarele situaţii:
1. Produsele sunt neconforme cu specificaţiile de pe site
2. Produsele s-au livrat eronat de către Vânzător
3. Produsele se dovedesc nefuncţionale în primele 48 de ore de la recepţia lor; include defectiunile in timpul transportului.

In aceste cazuri, costul transportului va fi achitat sau rambursat de catre vanzator.
Indiferent de situaţie, procedura de returnare a produselor presupune completarea şi transmiterea de către Cumpărător a unei cereri de returare prin email la adresa premier_denta@yahoo.com


Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat la adresa de mai jos:

Sc Premierdenta Med Srl
Str. Deva 1-7, Cluj-Napoca, Cluj, 400375

0749948122 Vanzari • 0754335591 Suport